lunes, 18 de octubre de 2010

9 d'Octubre

El passat divendres dia 8 d’octubre vam celebrar la festa de la nostra Comunitat. Recordem el dia que Jaume I va conquerir València: el 9 d’octubre de 1.238, fa 772 anys.

En l’escola vam fer moltes coses. Primer tinguèrem classe normal i cap a les 10 del matí van vindre Mª José, Silvia i Trini, unes mares, carregades amb xocolate. Estàvem nerviosos però a poc a poc es vàrem tranquil·litzar. Vam preparar dues taulades amb mantels i es vam ajuntar les dues classes. Les mestres havien encomanat esparteros. El xocolate estava molt, molt bo, fins i tot alguns van repetir, inclús d’espartero. A continuació eixírem al pati i a l’acabar teníem preparats jocs populars: bolos, carreres de sacs, mocadoret, la cadireta, jocs de punteria, la vidua… Eren divertits i s’ho vam passar molt bé. A l’hora d’anar-se’n a casa ens emportàrem la torre que havíem fet nosaltres dies abans.

Per la vesprada ens posarem una corona amb una llarga trena roja i groga que també havíem fet nosaltres i anàrem al Palau per celebrar el “Correllengua”. Allí ens ajuntàrem tots els col·legis de Cocentaina i vam vore desfilar: cabuts, un drac, la senyera, bruixetes… Després de llegir un manifest, Carles Cano, un escriptor, ens contà unes històries boniques i se n’anàrem a casa molt contents.


No hay comentarios:

Publicar un comentario