lunes, 4 de abril de 2011

Els Nanos

El passat 30 de març va ser el dia dels Nanos i amb eixe motiu vam estar fent una passejada per un dels barris antics del poble, el Raval, des de les 9 fins a les 12 del migdia.

En aquesta zona vivien els àrabs després de la vinguda de Jaume I. El traçat dels carrers sembla un laberint, són estrets, amb corbes i costeres. Les cases són antigues amb balcons i finestres de ferro i algunes d’elles encara conserven una biga de fusta damunt del portó d’entrada. Tan sols vam vore un escut senyorial, el dels Corella, en el carrer Almassara de la Senyoria. Destaca l’esglesia del Salvador, construida sobre una antiga mezquita i que té un campanari acabat amb una xicoteta cúpula que recorda els seus origens. Vam finalitzar eixint pel carrer la Creu, on hi ha una creu que solia estar en un encreuat de camins, o a les afores dels pobles.

Al mateix temps que recorriem els carrers anavem veient els Nanos que estaven alli exposats. Són uns ninots que representen a persones i sempre duen un cartell escrit fent una crítica.

Ah! també ens van convidar a esmozar xocolate i xurros!

Va ser una visita molt interessasnt perquè vam conéixer més el nostre poble. A més de passar-ho molt bé.
No hay comentarios:

Publicar un comentario